תוכן עניינים

עיכוב הליכים פליליים

הגשת בקשה לעיכוב הליכים פליליים – ליועץ המשפטי לממשלה

  1. לכל נאשם, עומדת הזכות להגיש בקשה לעיכוב ההליכים המשפטיים המתנהלים כנגדו וזאת בכל עת שלאחר הגשת כתב האישום ובטרם הוכרע דינו (סעיף 231 לחוק סדר הדין הפלילי)
  2. הבקשה מוגשת על ידי הנאשם או סניגורו ישירות לתובע שמייצג את המדינה (פרקליטות או מדור התביעות של המשטרה לפי העניין) וזה מעביר את הבקשה בצירוף המלצתו ליועץ המשפטי לממשלה.
  3. נציג היועץ המשפטי לממשלה מפרקליטות המדינה, מעיין בבקשה ובתיק החקירה ומעביר את המלצתו להחלטה סופית ליועץ המשפטי או למשנהו.
  4. סמכותו של היועמ"ש רחבה ביותר ומאפשרת לו עפ"י החוק להורות על עיכוב המשך ההליכים המשפטיים – במידה והשתכנע כי זה הדבר הראוי, הנכון והצודק בנסיבות שהובאו לפניו ואין הוא מוגבל לתכתיב כלשהו.
  5. ככלל, בפני היועץ המשפטי לממשלה עומדים שיקולים רחבים של "האינטרס הציבורי" אשר בתוכו נמצאים אף שיקולי שיקום, הרתעה ואח'. כאמור רק במקרים חריגים ובנסיבות יוצאות דופן הנובעות מנסיבות ביצוע העבירה ו/או הנאשם, נסיבות חיים מיוחדות, מצב רפואי, עבר פלילי וכד' ייעתר היועץ המשפטי לממשלה לבקשה.

חידוש הליכי משפט שעוכבו:

  • גם לאחר שעוכבו ההליכים המשפטיים, רשאי היועץ המשפטי לממשלה לחדש את ההליכים, תוך חמש שנים אם מדובר בעבירת פשע או תוך שנה כאשר מדובר בעבירה מסוג עוון.
  • סמכות חידוש הליכים, מאפשרת לעכב הליכים פליליים גם בפעם השנייה אך משאלה עוכבו פעמיים לא ניתן לחדשם פעם נוספת.

    עו"ד אברהם ג'אן
    הערה: כל האמור לעיל אינו בגדר ייעוץ משפטי ואין להסתמך ככזה.

צרו איתי קשר

יש לכם שאלה?
avi@ja-law.co.il
ייעוץ ראשוני ללא התחייבות
03-6911334
כתובת
אליעזר קפלן 17, תל אביב יפו

רוצים לשמור על הרישיון?

לקבלת ייעוץ ללא תשלום,

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם